Acte de Presentació del Llibre “Aportacions Catalanes Universals”

El passat 18 de desembre, a les 8 del vespre, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya, es va dur a terme l’acte de presentació de la versió catalana del llibre, presidit pel President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, amb l’assistència de la Presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert. També van intervenir a l’acte l’exconseller Joaquim Ferrer; l’editor del llibre, Lluís Pagès i el president de la Fundació Occitano Catalana, Joan Amorós.

El llibre de les Aportacions Catalanes Universals és una iniciativa de la Fundació Occitano Catalana, el propòsit bàsic del qual és fer coneixedors als ciutadans de Catalunya, i d’arreu del món, de les aportacions fetes pel poble català al progrés universal.

El procés de selecció és complexa pels diferents àmbits d’actuació: cultural, social, científic, esportiu, religiós,… Aquesta primera edició del llibre, compte 223 aportacions degudament classificades cronològicament i per temàtiques.

Darrera de cada aportació hi sol haver un personatge que n’és l’autor o un grup de persones que l’han desenvolupat conjuntament. En aquest sentit, el llibre és molt curós centrant-nos només en els fets que tenen al seu darrera persones del nostre país o que s’hi troben estretament vinculades.

Pel que fa a l’àmbit territorial s’ha circumscrit al Principat de Catalunya, excepte en el cas de l’Edat Mitjana i bona part de la Moderna, èpoques on la vinculació amb d’altres països de llengua catalana era molt estreta.

Respecte a l’autoria del llibre, es tracta d’un treball en equip, la realització del qual ha durat diversos anys. Cal deixar constància del mestratge de Joan Triadú, autor de la introducció. Així mateix, inclou els pròlegs del president de la Generalitat, la presidenta del Parlament i l’alcalde de Barcelona.

Al llibre hi figura un darrer capítol amb l’opinió de personalitats rellevants, i un Apèndix on consta el nom de totes les persones i institucions que l’han fet possible.

Les versions en anglès, castellà i francès és presentaran al mes de març de 2015, a la Seu del Parlament Europeu de Brussel·les.

Sopar-col·loqui a Brussel·les per a presentar els treballs del Llibre de les Aportacions Catalanes Universals

El passat 22 d’octubre la Fundació Occitano Catalana, de forma conjunta amb el Casal Català de Brussel·les, CDC-ALDE Bèlgica, Catalunya Empresa Oberta i l’ANC Brussel·les, organitzà un sopar col·loqui per a presentar els treballs fets fins llavors, sobre el Llibre de les Aportacions Catalanes Universals.El Sr. Joan Amorós, President de la Fundació, fou l’encarregat de fer la presentació on remarcà el tarannà europeista i universal del catalanisme i del poble de Catalunya en el seu conjunt, i com aquesta vocació es veia reflectida en aquest llibre. Durant l’acte va anunciar que el llibre té el propòsit de augmentar l’autoestima dels catalans, però també de mostrar arreu d’Europa i del món el tarannà emprenedor i capdavanter del nostre país. Es per aquests motius que el llibre tindrà tres versions, català, anglès i francès.